Köpa eller sälja lägenhet?

Här nedan finns lite info som är bra att veta för dig som tänker sälja eller köpa en lägenhet i föreningen.

Bra att veta för dig som KÖPT en lägenhet

Bra att veta för dig som SÅLT en lägenhet

Lägenhetsnummer - översättningstabell mellan Föreningens nummer och Lantmäteriets nummer
 

Överlåtelse av lägenhet

Inför överlåtelse av bostadsrätt bör du kontakta en mäklare för att få bästa hjälp. Vår ekonomiförvaltning har alla uppgifter som mäklaren kommer att behöva; du kan också kontakta styrelsen om du behöver veta något. Föreningen tar ut en överlåtelse- och pantsättningsavgift av köparen på f.n. sammanlagt ca 1500 kr (3,5% av basbeloppet), det kan vara bra att veta.

Köparen måste ansöka om och beviljas medlemskap i föreningen för att köpet ska gå igenom. Styrelsen tar regelmässigt en kreditupplysning på köparen, för att förvissa sig om att denne har en tillräckligt bra och välskött ekonomi för att klara bostadskostnaderna.

Om du är nytillträdd köpare brukar det vara enklast att betala närmaste månadsavgifterna genom att använda de avier säljaren har. Nya avier med rätt innehavare sänds ut inför nästa kvartalsskifte. Det är du som medlem som ansvarar för att avgiften betalas i rätt tid, även om du inte har fått några avier. Saknar du avier så kontakta föreningens ekonomiska förvaltare, SaveTime Ekonomikonsult AB, tel. 08-661 11 30.

Lägenhetsytorna är inte uppmätta av föreningen, utan de uppgifter som finns är lämnade av förre fastighetsägaren, Wihlborgs. Föreningen tar inget ansvar för att angivna lägenhetsytor är exakta, mindre avvikelser kan finnas.