Medlemskap - stadgar

Medlemskap

När du äger en bostadsrätt är du medlem i en ekonomisk förening, det vill säga en bostadsrättsförening. Det är föreningen som äger fastigheten, och medlemmen äger nyttjanderätten till sin lägenhet - bostadsrätten. Hur föreningen ska skötas och medlemmarnas gemensamma angelägenheter hanteras är fastställt i stadgarna.
 

Stadgar

Alla bostadsrättsföreningens medlemmar har gemensamt ansvar för föreningen och fastigheten. Som medlem är man skyldig att känna till och följa föreningens stadgar, där det bl.a framgår vilket ansvar bostadsrättshavaren har för sin lägenhet.

Klicka här för att läsa stadgarna. Utöver stadgarna finns ordningsregler som gäller alla boende i fastigheten. Läs gärna mer om rättigheter & skyldigheter i menyn här till vänster.
 

Funderar du på att köpa en lägenhet i vår förening?

För att få köpa måste du godkännas som medlem av styrelsen. Det tas alltid en kreditupplysning på köparen/na för att säkerställa betalningsförmåga och att det inte finns betalningsanmärkningar.

Om köparen inte haft inkomst de senaste åren, tex pga studier, vill vi alltid ha ett arbetsgivarintyg som styrker anställning och årsinkomst. Ibland kräver vi även borgen för månadsavgiften. 

Juridiska personer godkänns inte som köpare. Däremot godkänner vi normalt s.k. delat ägande, där t.ex föräldrar går in som delägare när ett barn ska köpa bostadsrätten. Vi godkänner högst tre delägare och minsta andel är 10 procent.